Социални Мрежи
Каталог

Защо пухеното яке и елек трябва да присъстват в гардероба ни?

1 април 2022
Защо пухеното яке и елек трябва да присъстват в гардероба ни?

Какви предимства притежава якето и елека от естествен гъши пух?

Някои от най-известните качества на якетата от пух включват:

Комфорт, мекота и лекота са основните синоними

Чувството на комфорт и мекота, което якето от пух създава, е трудно да бъде пресъздадено, от която и да е друга материя, а това прави якетата от гъши пух едни от най-приятните на допир.

Съотношението тегло/топлина е особено характерно

Съотношението между тегло и топлина прави пухеното яке и пухения елек по-леко от такива, създадени с друг вид материал. По този начин ще се възползвате от еднакво добри изолационни качества, но с чувствително по-малко тегло на гърба си.

 

 

Дишащият материал е особено важен 

Акумулираната влага се отвежда лесно от нас и се изпарява, умело регулирайки топлината и гарантирайки сухота. По този начин ще бъдете защитени както от студа и влагата, така и от всякакви нежелани миризми.

Якетата и елеците от естествен гъши пух са силно компресивни

Те са идеален избор за пътуване. Лесно можете да ги сгънете, свиете и напъхате в чантата за пътуване и да им се насладите в правилния момент. Това ще ви спести пространство в чантата за други вещи, необходими за вашето пътуване.

Водоустойчивостта е от особено значение за зимните якетата от пух

Добрите зимни якета от гъши пух притежават водоустойчивост, която ще ви предпази от по-тежките атмосферни условия, които можете да срещнете в планината.

Издръжливостта на якето и елека от пух ще ви спести нерви и пари

 В случай, че използвате правилно пухеното си яке и се грижите добре за него, то ще запази своите качества за дълги години, дори цял живот, а с правилната покупка и правилното използване вие ще спестите пари.

 
 

Красота, стил и безупречно качество с якета и елеци от марките Mac in a sac, Kilpi, Husky и James and Nicholson

 
Оставяйки настрани всичките безспорни качества на пухеното яке и елек, то може да бъде и изключително стилно и красиво и наистина да ви отличава от останалите в планината. Пухени якета и елеци Mac in a Sac, Kilpi, Husky и James and Nicholson са характерни именно както с доказаните качества, които носи едно пухено яке или елек, така и със завладяващ окото дизайн и кройка.
 
 
 
 
 

Препоръчителна употреба  за различните сезони на различните видове пухени якета и елеци

 
 
  Лято
     Есен

  Зима/

зимно яке

Зима/

междинен слой

Пролет
Пухено яке Mac in a sac Polar Down V V   V V
Пухен елек Mac in a sac Gilet V V   V V
Пухено яке James and Nicholson V V     V
Пухен елек James and Nicholson V V   V V
Пухено яке Kilpi   V V V V
Пухено яке Husky   V V    
Пухен елек Husky   V V V  
Пухено яке Lhotse Coco  V V   V V
 
 
 
Ако сте отговорен за здравето си скиор, сноубордист, планинар, турист или сте просто човек, който иска да получи възможно най-качественото зимно облекло за обичайното ежедневие в града, то заложете на пухените якета с марка Mac in a Sac,  Kilpi, Husky, James and Nicholson или Lhotse. Недостатък на пухеното яке е, че пухът трудно изсъхва, веднъж намокрен, а това води до някои рискове когато сте в планината и нямате подходящо яке, което да го замени. 
 
 
 
 
Истински качествените пухени якета на споменатите марки минимизират този отрицателен ефект със специалните си външни защитни слоеве от полиестер с ламинирана мембрана и DWR (Durable Water Repellency) покритие, което води активна битка срещу проникване на влага, както и на нежелано замърсяване на гъшия пух.
 
Пухеното яке от естествен гъши пух трябва да присъства в гардероба на всеки, който иска да бъде едновременно добре подготвен за различни атмосферни условия, но и желае да се чувства комфортно и стилно в своята дреха.