Социални Мрежи
Каталог

Кои са Алпина и защо да заложим на тях?

1 април 2022
Кои са Алпина и защо да заложим на тях?

Можете да намерите Alpina на всички континенти, където се практикува планинарство, алпинизъм, зимни спортове и трекинг – Европа, Азия, Австралия, Северна и Южна Америка, Африка. Алпина е доказана марка за качество с над 70 години опит в производството на обувки. 

Alpina е световноизвестна марка, истински гигант в областта на производство на качествени обувки с фокус върху крос кънтри обувките(световен лидер с около 30 % от производство), туристически и ловни обувки, ски обувки , маратонки, сандали и много други ежедневни обувки. 

 

Туристическите обувки Alpina са основна линия на фирмата

 
Планинският туризъм е едно невероятно изживяване, но такова, което има своите подводни камъни, ако подценим планината. Поради тази причина туристическите обувки на Алпина са най-добрата инвестиция, на която можете да заложите в покоряването на планината. Туристическите обувки Alpina са функционални обувки, гарантиращи ви абсолютна сигурност и защита като това не е за сметка на удобството – те са изключително комфортни и преходите с тях са истинско удоволствие.
Материалът, от който са направени, може да варира в зависимост от предназначението на туристическите обувки, но основни са естествен импрегниран набук, естествен импрегниран велур,  естествена кожа, кордура и др. В комбинация с технологията на водоустойчиви и дишащи мембрани Alpitex, Sympatex или Event  туристическите обувки Алпина гарантират дишане и изолация на вашия крак – пълен комфорт, независим от външните условия. Високият клас зимни туристически обувки Алпина (моделите Nuptse и Aosta) са пригодени за полуавтоматични или универсални котки.
 
Използването на естествени материали, специални стелки (VCP – Volume Control Plate – Подложка за регулиране обема на обувката), протектори в предната част и петата, както и лесната поддръжка са най-специалното и отличително в производството на перфектната туристическа обувка - нещо напълно характерно за туристически обувки Алпина!
 
Класическата обувка Alpina Tundra произведена от цяло парче естествен набук и е бестселър в Европа и България. Обувка, на която може да се доверите дълги години.
 

Ски обувки и крос-кънтри – защо Alpina?

 
Alpina е лидер в производството на крос-кънтри обувки за състезатели за Олимпийските игри от десетилетия. Ето 2021 г. поредния златен медал с обувки Alpina:
 
 
Alpina произвежда обувки за ски за пистово каране, модели за малки и големи. Обувките са със средна ширина, изключително подходящи за стандартен български крак, с много голям комфорт и стилен дизайн. Има модели ски обувки Алпина с вградена австрийска система за отопление IN TEMP Също така има производство и на специална линия ски обувки за ски гардероби.
 

Ловните обувки на Alpina са гаранция за сигурност и комфорт

 
Алпина не забравят нуждите и на ловците със своите изключително качествени ловни обувки, предназначени за лов. Ако търсите една идея по-топла и качествена ловна обувка, то Алпина се грижи дори за тези нужди със своята специална серия ловни обувки с нагревател, с които ще сте повече от готови за всякакви неблагоприятни климатични условия. IN-TEMP е австрийска вградена система за отопление, която Alpina - Словения използват при производството на модели обувки с отопление, като Hunter Heat и Trapper Heat.
 
 
Ловни обувки Alpina са с уникален дизайн на грайферите, позволяващ на водата и калта да се оттичат, като в резултат подметката остава чиста, а сцеплението не намалява, придавайки ви увереност и комфорт!
 

Alpina разполага с богата серия красиви и удобни маратонки

 
Alpina се грижат както за нуждите на планинския туризъм, така и за по-всекидневните нужди, които имаме, със своята богата серия висококачествени маратонки, пригодени за най-различни цели. Маратонките Alpina са изключително подходящи за продължителни преходи по неравен терен, за къмпинг край река, язовир, езеро и т.н., както и за градски условия.
 
Водещ принцип при производството на маратонки Alpina е лекотата и защитата, комфортът и стилният дизайн. Подметките са профилирани по такъв начин, че да предлагат възможно най-добрата опора и сцепление при неравен и гладък терен като все пак не нарушават комфорта. С изключително качествените материали и дизайн, маратонки Alpina са най-добрият избор при преходи в ниската планина, смесени маршрути, както и за равнинен терен.
 
 
 
Маратонките Alpina Diamond за произведени от естествен импрегниран велур и могат да се ползват целогодишно. Изключително здрави и комфортни. Бестселър в Европа и България.