Социални Мрежи
Каталог

Как да изберем хамак

1 март 2022
Как да изберем хамак

Хамакът трябва да е в свеж дизайн, за да ви създава добро настроение

 

  • може да бъде многоцветен, напомнящ дъга, или пък в ярък любим цвят.. Тук трябва да имаме в предвид, че когато материалът е памук или канава, цветовете избледняват с времето, докато полиестерът е по-устойчив в това отношение.
  • предлагат се и чисто бели, с големи ресни, като в онези списания за красиви градини, където всичко е чисто и подредено.. Те са подходящи най-вече за верандата или градината и създават онази романтика, която понякога ни липсва
  • или пък въжен - класика в жанра. Познат е на всички ни от миналото. Той е направен от изплетени в мрежа въжета.
 

 

Важно при избора на хамак е да  изберете, дали искате да е статичен или подвижен.

 
Не е лошо да можете да  вземете хамака си навсякъде с вас. Следобеда в можете да го разпънете в парка, уикенда - на онзи див плаж, където има дори и две идеални за това дървета или на онази почивка, която очаквате от толкова време с ужасно нетърпение.. Тогава е добре туристическия хамак да не заема много място, когато е сгънат, за да може лесно да се пренася.
 
 
 
 

Хамакът трябва да бъде направен от здрави материали!

 
 
Това е от практична гледна точка погледнато и е важно. Нали не искате в разгара на лежерното си мързелуване да се озовете на земята, стреснати и неразбиращи. Или пък люлеейки децата, които наистина ще направят всичко, за да извият хамака във всякакви възможни посоки, да рискувате при скъсване да паднат. Затова наистина е от значение да е от здрав материал - корав ленен плат, канава, корабни въжета и други. Матариалът е от изключително значение за детските хамаци.
 

И разбира се, не на последно място, хамакът трябва да е удобен !

 
Когато се излегнете в него, трябва да се чувствате там, където искате да сте. Затваряте очи, намествате се и се пренасяте на любимото си място. Вие, вашият свят и любимият ви хамак....
 
 
 
 
И това е... не е трудно. Разбира се има и други подробности около избирането на хамак:
 
  • въжетата или колани за връзване – някои хора предпочитат коланите за връзване, които са по-обемни. За други приоритет са въжетата, съответно по-леки и  с по-малък обем.
  • големина – в зависимост от предназначението си, за един или двама човека хамакът може да бъде двоен или единичен.
  • статичен хамак – избирате го, когато нямате условия за окачване. Този тип имат собствени стойки и можете да ги поставите навсякъде.
 
 
 

 

 

А, и един съвет от нас - не оставяйте хамака забутан в някой тъмен шкаф или в скучния килер през зимата. Намерете му готино място у дома – по средата на хола, на верандата или пък над леглото в спалнята. Хамакът тип люлка ще усмихне дома, и ще ви напомня за лятото. Дори може да вземете и детски хамак.

И сега, когато вече сте го избрали, ви остава да вземете доброто си настроение и да се любувате на живота, в цялата му красота.

Снимки: Beoutdoor; La siesta hammocks